This tour has expired

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2025: ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΕΛΟΥΝΤΑ & ΚΡΙΤΣΑ

Περιγραφή

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ & ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ:
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΕΛΟΥΝΤΑ & ΚΡΙΤΣΑ

Για την 25η Μαρτίου, που γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική μας Παλιγγενεσία, το γραφείο μας έχει σχεδιάσει μια μονοήμερη εκδρομή, για να ζήσουμε τη διπλή γιορτή όπως της αξίζει! Θα αναχωρήσουμε το πρωί από το Ηράκλειο με κατεύθυνση τον πανηγυρίζοντα Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που μας υποδέχεται στην είσοδο της πόλης του Αγίου Νικολάου. Αφού συμμετάσχουμε στη Θεία Λειτουργία και θα πάρουμε ένα μικρό κέρασμα για τη γιορτή της ενορίας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας με προορισμό την Ελούντα.

Θα κατευθυνθούμε βορειοδυτικά και, περνώντας τον Άγιο Νικόλαο, τα Ελληνικά και την Ελούντα, θα φτάσουμε στο Σχίσμα Ελούντας. Στην κεντρική πλατεία θα παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο, την κατάθεση στεφάνων και τη σύντομη παρέλαση των σχολείων της Ελούντας. Στη συνέχεια, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στον πανέμορφο πεζόδρομο της παραλιακής οδού και για φαγητό σε κάποια από τις φημισμένες ψαροταβέρνες της περιοχής, μιας και σήμερα τρώμε ψάρι, με τον μπακαλιάρο να έχει την τιμητική του σε όλη την Ελλάδα! Αφού απολαύσουμε το ψαράκι μας με θέα το Κρητικό Πέλαγος, θα ανηφορίσουμε προς το ιστορικό χωριό της Κριτσάς.

Στην Κριτσά θα έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε έναν περίπατο, να θαυμάσουμε τα παραδοσιακά κτήρια, τις χαρακτηριστικές καμάρες και να μάθουμε την ιστορία της βήμα-βήμα. Στο τέλος του περιπάτου μας θα βρεθούμε στο Λαογραφικό Μουσείο Κριτσωτοπούλας, που στεγάζεται στο πραγματικό σπίτι της Ροδάνθης. Η Ροδάνθη, κόρη του πρωτόπαπα της Κριτσάς, το 1817 ξέφυγε από τον Τούρκο Χουρσίτ Πασά, που την είχε πάρει ως σύζυγό του, σκοτώνοντάς τον. Ντυμένη άντρας, γίνεται μέλος της αντάρτικης ομάδας του Οροπεδίου Λασιθίου και πολεμά με το όνομα «Σπανομανώλης» εναντίον των Τούρκων. Τραυματίζεται στη μάχη και επιστρέφει στην Κριτσά, όπου αποκαλύπτεται η ταυτότητά της και τελικά ξεψυχά. Αφού θαυμάσουμε τα εκθέματα του Μουσείου, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το απογευματινό μας καφεδάκι στα παραδοσιακά καφενεία του χωριού, προτού πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας στο Ηράκλειο.

Τιμή ανά άτομο: 18€

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2025: ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΕΛΟΥΝΤΑ & ΚΡΙΤΣΑ”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
1 ημέρα
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ:
Οδικώς
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
Τρίτη 25 Μαρτίου 2025
ΕΚΤΥΠΩΣΗ:

Discount:

Special offer