5ήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε Αττική, Αίγινα & Πελοπόννησο από 25 έως 29 Ιουνίου 2024!

Πρόγραμμα

5ήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε Αττική, Αίγινα & Πελοπόννησο
από 25 έως 29 Ιουνίου 2024!

1η μέρα-Τρίτη 25.06.2024: Ηράκλειο-Πειραιάς

Συγκέντρωση στο λιμάνι Ηρακλείου, στον επιβατικό σταθμό, στις 19.30. Τακτοποίηση στις καμπίνες του πλοίου μας και αναχώρηση για τον Πειραιά.

2η μέρα-Τετάρτη 26.06.2024: Πειραιάς, Ι.Μ. Αγ. Εφραίμ, Ι. Μ. Αγ. Προφυρίου, Αίγινα

Πρωινή άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και άμεση αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας έγιναν μεγάλες σφαγές, με αποτέλεσμα να ερημωθεί το μοναστήρι. Η Μονή ανασυστάθηκε σε γυναικεία το 1945 από την αείμνηστη καθηγουμένη και κτητόρισσα, μοναχή Μακαρία (Δεσύπρη). Έπειτα θα συνεχίσουμε για το Μήλεσι και την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι, η οποία ιδρύθηκε από τον πολύ λαοφιλή Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, που έζησε εδώ τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση για το νησί της Αίγινας, το μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Αργοσαρωνικού. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

3η μέρα-Πέμπτη 27.06.2024: Αίγινα

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος και Αγίου Νεκταρίου, η οποία είναι ένα από τα μεγαλύτερα ορθόδοξα προσκυνήματα του χριστιανικού κόσμου. Ο Άγιος Νεκτάριος είναι ένας από τους μεγαλύτερους Αγίους του περασμένου αιώνα, ο οποίος κοιμήθηκε το 1920. Μάλιστα, είναι τόσο θαυματουργός, ώστε λέγεται ότι «ουδέν ανίατον διά τον Άγιον Νεκτάριον». Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Μηνά στην περιοχή της Αφαίας. Το μοναστήρι βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Αφαίας, μέσα σε πευκοδάσος. Ιδρύθηκε από τον ονομαστό Άγιο Αμφιλόχιο της Πάτμου, πνευματικό τέκνο του Αγίου Νεκταρίου, ενώ για ένα διάστημα μόνασε εκεί η Οσία Γαβριηλία (Παπαγιάννη). Στην Μονή υπάρχει και Παρεκκλήσι αφιερωμένο στον Όσιο Ονούφριο, τον μεγάλο ασκητή. Αναχώρηση για τον Πειραιά και επιβίβαση στο λεωφορείο μας με προορισμό την όμορφη Κόρινθο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η μέρα-Παρασκευή 28.06.2024: Ι.Μ. Οσ. Παταπίου, Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρας, Ι.Μ. Παναγίας Μαλεβής, Πειραιάς

Πρωινό και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου. Η Μονή βρίσκεται σε κτιριακό συγκρότημα που αποτελεί επέκταση του αρχαίου ασκητηρίου του 12ου αιώνα. Η φυσική και πνευματική ομορφιά ανταμείβει τον προσκυνητή. Η σημαντικότερη, όμως, ανταμοιβή του προσκυνητή είναι το Ιερό Λείψανο του Οσίου Παταπίου του θαυματουργού, που εορτάζει στις 8 Δεκεμβρίου. Γεμάτο ευωδία και θαυματουργική χάρη, κοσμεί και προστατεύει την Ιερά Μονή. Εκτεθειμένο ευλαβικά το Λείψανό του μέσα σε ξύλινη λάρνακα, στο βάθος ενός απέριττου σπηλαίου, δείχνει στον προσκυνητή τον αληθή προορισμό της υπάρξεώς του. Το σπήλαιο του Αγίου Παταπίου είναι δίπλα από την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου και βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας Ελεούσας. Έπειτα θα αναχωρήσουμε μέσω  όμορφης διαδρομής, για να φτάσουμε στον Ιερό Ναό Αγίας Θεοδώρας. Τοπίο μοναδικό, θέαμα επιβλητικό. Δεκαεπτά δέντρα είναι στη στέγη του Ναού, ενώ από τα θεμέλιά του αναβλύζει νερό. Σχετική παραμονή δίπλα στα τρεχούμενα νερά. Προαιρετικό γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το «Άγιο Όρος της Νότιας Ελλάδας», το βουνό του Πάρνωνα, όπου σε υψόμετρο 920 μέτρων βρίσκεται τοποθετημένη σε ελατοσκέπαστη πλαγιά η Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής. Το πρώτο μοναστήρι ιδρύθηκε το 717 μ.Χ. και είναι αφιερωμένο στην Παναγία. Η επανίδρυση της σημερινής Μονής έγινε από τον ιερομόναχο Ιωσήφ Καρατζά. Ονομάστηκε «Άγιον Όρος της Νότιας Ελλάδας», γιατί σε αυτό μετοίκισαν επί Κωνσταντίνου Πωγωνάτου (668-685 μ.Χ.) Χριστιανοί από τον Άθωνα, αλλά και γιατί κανένα άλλο ελληνικό βουνό δεν παρουσιάζει τόσο μεγάλη συγκέντρωση μοναστηριών. Στη Μαλεβή μόνασε από το 1601 ως το 1651 ο Ν. Τερζάκης με το όνομα Νείλος, που μετά τον θάνατό του διαπιστώθηκε η αγιότητά του και εορτάζεται στις 7 Μαΐου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Άγιο Πέτρο. Τα θαύματα της Παναγίας στη Μονή αυτή είναι αναρίθμητα. Ελεύθερος χρόνος έως την ώρα της μεταφοράς μας στο λιμάνι του Πειραιά, τακτοποίηση στις καμπίνες του πλοίου μας και αναχώρηση για το Ηράκλειο.

 5η μέρα-Σάββατο 29.06.2024: Ηράκλειο

Άφιξη στο Ηράκλειο το πρωί.

Τιμοκατάλογος:

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο: 260 €

Μονόκλινο: 315 €

Διαφορά δίκλινης εσωτερικής: 65 € ανά άτομο και για τις δύο διαδρομές

Περιλαμβάνονται:

* Εισιτήρια πλοίου Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο σε 4κλινες καμπίνες και Πειραιάς-Αίγινα-Πειραιάς σε οικονομική θέση

*  Δύο  διανυκτερεύσεις (μία στην Αίγινα και μία στην Κόρινθο) σε  δωμάτια με κλιματισμό

* Πρωινό

* Μεταφορές βάσει προγράμματος

* Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας

* Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

* Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

Τιμοκατάλογος

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο: 260 €

Μονόκλινο: 315 €

Διαφορά δίκλινης εσωτερικής: 65 € ανά άτομο και για τις δύο διαδρομές

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

* Εισιτήρια πλοίου Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο σε 4κλινες καμπίνες και Πειραιάς-Αίγινα-Πειραιάς σε οικονομική θέση

*  Δύο  διανυκτερεύσεις (μία στην Αίγινα και μία στην Κόρινθο) σε  δωμάτια με κλιματισμό

* Πρωινό

* Μεταφορές βάσει προγράμματος

* Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας

* Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

* Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “5ήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε Αττική, Αίγινα & Πελοπόννησο από 25 έως 29 Ιουνίου 2024!”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discount:

Special offer