ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

Η Ιερά Μονή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου ιδρύθηκε το 2011 με την προτροπή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου. Βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, κοντά στα χωριά Πυργετός και Αιγάνη, και σε υψόμετρο 300 μέτρων, απέχοντας μερικές δεκάδες μέτρα από την ιερά Μονή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Με το βλέμμα της αγκαλιάζει μέρος του Κάτω Ολύμπου, τη βόρεια πλευρά του Κισσάβου, το δέλτα του Πηνειού ποταμού και μεγάλο τμήμα του Θερμαϊκού κόλπου.

Αποτελεί τη νεότερη από τις τρεις ανδρώες Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης. Πολύ σύντομα και παρόλες τις δυσκολίες της εποχής μας, οργανώθηκε σύμφωνα με τον παραδοσιακό αγιορείτικο μοναχισμό. Παράλληλα με την πλούσια λατρευτική ζωή εξασκεί και ιεραποστολική δράση αναπαύοντας τους ευλαβείς προσκυνητές με το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως και την προσφορά του λόγου του Θεού, διακονώντας πάντοτε στα πλαίσια της μοναστηριακής ζωής.

Τα θυρανοίξια του νέου Καθολικού της Μονής έγιναν στις 6 Αυγούστου 2017. Η Μονή πανηγυρίζει στις 14 Ιουλίου, στην εορτή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Πηγή & Φωτογραφίες: imlarisis.gr, www.monastiria.gr

ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


Chat