ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ

Η Ι. Μονή ιδρύθηκε το 1994. Βρίσκεται μετά τους Μύλους, στην περιοχή του Αχλαδόκαμπου, στον παλαιό δρόμο προς την Τρίπολη.

Θησαυρός της Ιεράς Μονή είναι η Εικόνα της Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντον” ή “Παναγία του Ακάθιστου” (19ου αιώνος). Χρόνια πριν μια Ελληνοαμερικανίδα που τα καλοκαίρια ερχόταν στον τόπο της και είχε στην ιδιοκτησία της όλη αυτήν την περιοχή που τώρα …. φωλιάζει το Μοναστηράκι. Έκπληκτη είδε ένα πρωινό μια νεαρή γυναίκα να γκρεμίζει τον τοίχο ενός οικήματος που βρισκόταν εκεί ..-Τι κάνεις εκεί ; -Γκρεμίζω το τοίχο, της αποκρίθηκε, γιατί εδώ θα φτιάξω εγώ το σπίτι μου! Η γυναίκα συγκλονίστηκε μιας και κατάλαβε ότι η νεαρή αυτή γυναίκα δεν ήταν άλλη από την Δέσποινα του Κόσμου και δώρισε όλη την έκταση στην Μητρόπολη Αργολίδος και ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ιάκωβος στον Άγιο αυτό τόπο έκτισε ένα μοναστήρι που αφιερώθηκε στην Παναγία.

Οι ψυχές των προσκυνητών δροσίζονται και γεύονται όλους τους χυμώδεις καρπούς της προσευχής και της γαλήνης που αναδύονται σε κάθε σπιθαμή αυτού του ευλογημένου τόπου. Το πανηγύρι της Μονής κάθε χρόνο το Σάββατο μετά την Παρασκευή του Ακάθιστου, Χαίρε προς την μείζονα Αγία των Αγίων συγκεντρώνει πολλές ευλαβικές ψυχές ,στις παρυφές της πιο Μεγάλης Εβδομάδας του πάθους και της Ανάστασης.

Επιθυμία του Μητροπολίτη Ιακώβου ήταν να γίνει εκεί η ταφή του, εκεί που όποτε μπορούσε και του το επέτρεπαν τα Επισκοπικά του καθήκοντα πήγαινε για να ξεκουραστεί αλλά συγχρόνως να προσευχηθεί για το ποίμνιό του . Το μοναστήρι αποτελεί έναν ακόμα φάρο της Ορθοδοξίας για την Αργολίδα. Δεν είναι τυχαίο ότι η περιοχή που είναι χτισμένη η Μονή αποκαλείται «Άγιο Όρος». Από την Ι. Μονή έχουν περάσει πολλές εκκλησιαστικές μορφές.

Η Ι. Μονή ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος.

Πηγή : synodoiporia.blogspot.com, Ορθόδοξα Ελληνικά Μοναστήρια- Προσκυνηματικός Οδηγός (Δημήτριος Κόκορης)

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Chat