This tour has expired

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓ.ΖΩΝΗΣ ΣΤΟ ΨΥΧΡΟ-ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΚΡΑΣΙ & ΜΑΛΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Περιγραφή

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΟ ΨΥΧΡΟ-ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΚΡΑΣΙ & ΜΑΛΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Η 31η Αυγούστου είναι επισήμως η τελευταία μέρα του καλοκαιριού, αν και δεν συμφωνούν όλοι! Εμείς για το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024, που γιορτάζει η Αγία Ζώνη της Παναγίας, έχουμε σχεδιάσει μία εκδρομή που συνδυάζει βουνό και θάλασσα! Θα αναχωρήσουμε το πρωί από το Ηράκλειο με πρώτο προορισμό τον Ιερό Ναό της Αγίας Ζώνης στο Ψυχρό Λασιθίου που γιορτάζει. Ο μεγαλοπρεπής Ναός βρίσκεται σε μικρό ύψωμα στο κέντρο του χωριού και έχει ως σήμα κατατεθέν της αρχιτεκτονικής του το ψηλό διπλό καμπαναριό με τα μεγάλα πετρόχτιστα παράθυρα και το ρολόι του χωριού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο, για να πιούμε το καφεδάκι μας σ’ ένα από τα παραδοσιακά καφενεία του χωριού και για να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε το Ψυχρό, που είναι το πιο τουριστικό χωριό του Οροπεδίου Λασιθίου. Επίσης, όποιος θέλει θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί το σπήλαιο «Δικταίον Άντρον», που βρίσκεται πάνω ακριβώς από το χωριό και διαθέτει εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους σταλακτίτες. Τα πολλά αρχαιολογικά ευρήματα του σπηλαίου φανερώνουν ότι το Δικταίον Άντρον λατρεύτηκε ως τόπος γέννησης του μυθικού θεού Δία.

Τα 18 γραφικά χωριά του οροπεδίου είναι κτισμένα στους πρόποδες των τριγύρω βουνών, αφήνοντας τον κάμπο ελεύθερο για καλλιέργεια. Όλα συνδέονται μεταξύ τους με έναν περιφερειακό κυκλικό δρόμο μήκους 23 χλμ., τον οποίο θα διανύσουμε με το λεωφορείο μας, για να απολαύσουμε τις ξεχωριστές ομορφιές του τόπου. Πρόκειται για μια ήρεμη και πολύ εύφορη περιοχή, περιστοιχισμένη από τα άγρια ψηλά βουνά της Δίκτης και αρκετά μικρότερα οροπέδια.

Αποχαιρετώντας το Οροπέδιο Λασιθίου, θα επισκεφτούμε το παραδοσιακό χωριό Κράσι. Στη Μεγάλη Βρύση του χωριού, που τρέχει γάργαρο νερό όλο τον χρόνο, βρίσκονται τρεις αιωνόβιοι πλάτανοι, από τους οποίους ο ένας βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας και θεωρείται ο παλαιότερος και μεγαλοπρεπέστερος από τους πλάτανους της Κρήτης και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα. Στο Κράσι θα ελεύθερο χρόνο για προαιρετικό γεύμα σε μια από τις φημισμένες ταβέρνες του χωριού.

Τελευταίος μας σταθμός τα κοσμοπολίτικα Μάλια, που όμως είναι παρεξηγημένα εξαιτίας του πλήθους Ελλήνων και κυρίως ξένων τουριστών που τα επιλέγουν για τις διακοπές τους και κάνουν ξέφρενη νυχτερινή ζωή. Εκτός όμως απ’ αυτήν την όψη, τα Μάλια έχουν επίσης ένα σπουδαίο μινωικό ανάκτορο, στο οποίο σύμφωνα με τη μυθολογία βασίλευε ο αδελφός του Μίνωα, Σαρπηδόνας, καθώς και μια πολύ γραφική παλιά πόλη με στενά σοκάκια, σπίτια με βουκαβίλιες και ταβερνάκια με ζωντανή ελληνική μουσική. Στα Μάλια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, μπάνιο στην πολύ καλά οργανωμένη παραλία και καφεδάκι με θέα το απέραντο γαλάζιο του Κρητικού Πελάγους, προτού πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας στο Ηράκλειο.

Τιμή ανά άτομο: 18€


Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “ΓΙΟΡΤΗ ΑΓ.ΖΩΝΗΣ ΣΤΟ ΨΥΧΡΟ-ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΚΡΑΣΙ & ΜΑΛΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
1 ημέρα
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ:
Οδικώς
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
31 Αυγούστου 2024
ΕΚΤΥΠΩΣΗ:

Discount:

Special offer