ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Η γυναικεία Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται μέσα στην πόλη του Λουτρακίου Κορινθίας, στην περιοχή Κολωνάκι, 80 μέτρα δεξιά από το υδροθεραπευτήριο, στο δρόμο προς την Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου Λουτρακίου.

Η Μονή είναι δημιούργημα του μακαριστού οσιοτάτου γέροντα π. Νεκταρίου Μαρμαρινού (+2019), κτήτορα της Μονής του Οσίου Παταπίου και άλλων μοναστηριών στην Κορινθία. Φιλοξένησε τις πρώτες μοναχές τον Φεβρουάριο του 1982. Μέχρι τότε το μέρος αυτό ήταν μετόχι της Μονής του Οσίου Παταπίου.

Η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο αναγνωρίστηκε επίσημα ως Ιερά Μονή, έγινε στις 16 Ιουλίου 1990, παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνας. Πρώτη Ηγουμένη υπήρξε η οσιότατη μοναχή Συγκλητική (Στεργίου), η οποία ήταν στο παρελθόν η πρώτη μοναχή που έζησε και εγκαταστάθηκε το 1952 στην Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου, με πνευματικό πατέρα τον π. Νεκτάριο Μαρμαρινό. Μετά την εκδημία της μακαριστής Ηγουμένης Συγκλητικής, από το έτος 1997 Ηγουμένη της μονής είναι η γερόντισσα Παρασκευή.

Το καθολικό της Ι. Μονής αγιογραφήθηκε από τον μοναχό Μακάριο Βογιατζόγλου. Το μοναστήρι είναι μικρό, αλλά είναι πολύ αγαπητό στους κατοίκους του Λουτρακίου και σε λοιπούς προσκυνητές. Η μονή πανηγυρίζει στις 17 Ιουλίου στην εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης.

Η Ι. Μονή υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, Σικυώνως, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους.

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Chat