ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τοσκάνη & Ιταλική Ριβιέρα
7 ημέρες
«Κρεμαστά Χωριά»- Τσίνκουε Τέρρε- Πόρτο Φίνο
Φλωρεντία- Σαν Τζιμινιάνο- Πίζα- Σάντα Μαργκερίτα- Πόρτο Φίνο- La Spezia– Cinque Terre
Αναχωρήσεις: 07 & 21 Ιουνίου
1η ημέρα: Αθήνα- Πάτρα- Ηγουμενίτσα
Αναχώρηση για το νέο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΑΝΚΟΝΑ, διανυκτέρευση εν πλώ.
2η ημέρα: Ανκόνα – Φλωρεντία (Μοντεκατίνι)
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για Φλωρεντία, με ενδιάμεση στάση, διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Φλωρεντία- Σαν Τζιμινιάνο
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την πόλη της Αναγέννησης για να δούμε και να θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την πλατεία Ντέλλα Σινιορία, το Παλάτσο Βέκκιο – σημερινό δημαρχείο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε στην ομώνυμη πλατεία, γοτθικής αρχιτεκτονικής που δίκαια βρίσκεται υπό την προστασία της Ουνέσκο και την παλαιότερη γέφυρα του ‘Αρνο, το Πόντε Βέκκιο. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το «Μανχάταν του Μεσαίωνα» , τη γραφική κωμόπολη SAN GIMIGNANO. Ψηλοί αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας στο Σαν Τζιμινιάνο μια παραμυθένια όψη. Η πόλη των όμορφων πύργων, είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες της Τοσκάνης. Στον ουρανό της υψώνονται οι εντυπωσιακοί πύργοι του 13ου αιώνα, από τους 76 που υπήρχαν, σήμερα σώζονται οι 14. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
4η ημέρα: Πίζα- Ράπαλο- Σάντα Μαργκερίρα- Πόρτο Φίνο
Άλλη μια εκπληκτική ημέρα με πολλά αξιοθέατα ξεκινά. Πρώτος σταθμός η περιοχή της δυτικής Τοσκάνης και η πόλη της Πίζας, με τον πασίγνωστο ομώνυμο πύργο, που είναι ένα από τα κτίρια που υψώνονται στον κήπο της < αυλής των θαυμάτων >, καθώς επίσης το Ντουόμο και το Βαπτηστήρι. Αμέσως μετά ακολουθεί η περίφημη Ριβιέρα ντι Λεβάντε (Ανατολική Ακτή), στην απαράμιλλης ομορφιάς ακτογραμμή με τα γραφικά χωριά και τις γοητευτικές πόλεις φωλιασμένες ανάμεσα σε βουνά και αμπελώνες. Η διαδρομή μας μέσω του πανέμορφου Ράπαλο, θα μας οδηγήσει στο “Μαργαριτάρι της Λιγουρίας”, τη Σάντα Μαργκερίτα (Santa Margherita), ένα ξακουστό θέρετρο της Ιταλικής Ριβιέρας. Από εκεί θα προσεγγίσουμε με πλοιάριο(έξοδα ατομικά) το κοσμοπολίτικο Πόρτο Φίνο, ένα από τα πιο όμορφα παραθεριστικά κέντρα της περιοχής, που συγκεντρώνει καλλιτέχνες, αστέρες του Χόλυγουντ και VIP’s, ενώ στο μικρό του λιμάνι καταφθάνουν θαλαμηγοί μεγιστάνων. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα, δείπνο, διανυκτέρευση.
5η ημέρα: Ιταλική Ριβιέρα- La Spezia (Cinque Terre)
Πρωινό και αναχώρηση για να εξερευνήσουμε την περιοχή Τσίνκουε Τέρρε. Η περιοχή των πέντε χωριών, οι «Πέντε Γαίες» όπως μεταφράζεται, είναι μια βραχώδης παραλιακή ζώνη, με πέντε μικρά χωριά (Riomaggiore, Manarola- Croniglia- Vernazza, Monterosso), ασύγκριτης ομορφιάς χτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Λυγηρίας στην Ιταλική Ριβιέρα. Aπό τη Λα Σπέτσια θα επιβιβασθούμε σε πλοιάριο και θα φθάσουμε στο Πόρτο Βενέρε, νοτιοδυτικά του κόλπου των ποιητών, για να συνεχίσουμε την κρουαζιέρα μας και να απολαύσουμε μοναδικά τοπία και εικόνες από τη μαγευτική αυτή περιοχή. Σε δύο από τα πανέμορφα αυτά χωριά (Vernazza & Monterosso) θα κάνουμε ανάλογες στάσεις για φαγητό και καφέ και στη συνέχεια με τοπικό τρένο που ενώνει τα χωριά, θα φθάσουμε στο Λέβαντο όπου θα μας περιμένει το πούλμαν για την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο, για δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ημέρα: Φλωρεντία- Ανκόνα
Πολύ νωρίς το πρωί ξεκινάμε για το λιμάνι της Ανκόνα, τακτοποίηση στο πλοίο, απόπλους για Πάτρα, διανυκτέρευση εν πλώ.
7η ημέρα: Ηγουμενίτσα ή Πάτρα- Αθήνα
Άφιξη στο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ και πορεία επιστροφής για Αθήνα, με ενδιάμεση στάση.
Reviews
There are no reviews yet.