ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΠΑΡΟΧΕΣ
ΒΕΝΕΤΙΑ: 5ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 13-17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026
1η μέρα-Τρίτη 13/10: Ηράκλειο-Αθήνα-Βενετία
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 08.00 το πρωί και αναχώρηση στις 09.30 μέσω Αθηνών για την πόλη των Δόγηδων, τη Βενετία. Άφιξη στις 14.40, μεταφορά και τακτοποίηση στο 4* ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Μέστρε. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή μας.
2η μέρα-Τετάρτη 14/10: Βενετία
Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στην προβλήτα και από εκεί με το βαπορέτο στην καρδιά της πόλης. Χτισμένη πάνω σε 118 νησίδες και ενωμένη με εκατοντάδες γέφυρες, αποτελεί έναν από τους πιο ξεχωριστούς και γοητευτικούς προορισμούς της Ευρώπης. Στην περιπατητική ξενάγηση στη μαγευτική Βενετία με τον ελληνόφωνο ξεναγό μας θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης, όπως τη φημισμένη Γέφυρα των Στεναγμών, τον Πύργο του Ρολογιού, τη λαμπρότητα της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου και το επιβλητικό Παλάτι των Δόγηδων, που δεσπόζει στην ομώνυμη πλατεία. Στη συνέχεια, ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της πόλης. Περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια, επισκεφθείτε τα παραδοσιακά καταστήματα ή επιλέξτε μια προαιρετική βόλτα με γόνδολα στα περίφημα κανάλια της (έξοδα ατομικά). Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη διάσημη Γέφυρα Ριάλτο, απ’ όπου θα απολαύσετε μοναδική θέα στο Μεγάλο Κανάλι, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία της Βενετίας.
3η μέρα-Πέμπτη 15/10: Βενετία
Πρωινό. Η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη σε προσκυνήματα. Θα ξεκινήσουμε από τη Βασιλική της Santa Maria della Salute για να προσκυνήσουμε την ξενιτεμένη εικόνα της Παναγίας Μεσοπαντήτισσας. Ονομάστηκε έτσι επειδή γιορταζόταν στο μεσοδιάστημα (13 Ιανουαρίου) από τα Χριστούγεννα ως την Υπαπαντή. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, η εικόνα της Παναγίας λειτουργούσε κατά την Ενετοκρατία ως μεσολαβήτρια ανάμεσα στις δύο «μπάντες», δηλαδή τους Κρητικούς και τους Ενετούς. Η εικόνα φυλασσόταν στον Ναό του Αγίου Τίτου, αλλά πριν οι Τούρκοι καταλάβουν τον Χάνδακα το 1669, φυγαδεύτηκε μαζί με την Κάρα του Αγίου Τίτου στη Βενετία, όπου εξακολουθεί να τιμάται τόσο από τους Βενετούς όσο και από τους Κρητικούς επισκέπτες. Συνεχίζουμε για τον ναό Chiesa di San Giovanni in Bragora, για να προσκυνήσουμε τα ιερά λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα. Σύμφωνα με την παράδοση, το λείψανο του Αγίου μεταφέρθηκε από την Κωνσταντινούπολη στη Βενετία. Στη συνέχεια, μέσω όμορφης περιπατητικής διαδρομής θα φτάσουμε στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, για να προσκυνήσουμε τα λείψανα του Αγίου Μάρκου του Ευαγγελιστή και να επισκεφτούμε το παρεκκλήσιο του Αγίου Ισιδώρου του Χίου. Το σημερινό μας οδοιπορικό συνεχίζεται με τον ναό Sant’ Elena, όπου θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγίας Ελένης. Επόμενος σταθμός μας ο ορθόδοξος Ναός του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων (San Giorgio dei Greci), προσωνύμιο που του δόθηκε από τους Βενετούς λόγω της ελληνικής γλώσσας και του βυζαντινού τυπικού που ακολουθεί. Πρόκειται για τον παλαιότερο και πιο ιστορικό ορθόδοξο Ναό της Διασποράς, καθώς χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Βρίσκεται στην συνοικία Καστέλο, πάνω σε κανάλι και το καμπαναριό του, που γέρνει εδώ και αιώνες, φαίνεται από μακριά και έχει γίνει σήμα κατατεθέν της Βενετίας. Η κατασκευή του, μετά από πολλές δυσκολίες, έγινε δυνατή χάρη στις συνεισφορές των Ορθόδοξων Ελλήνων της Βενετίας και των Ελλήνων ναυτικών που περνούσαν από την πόλη. Σχετική παραμονή. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή μας έως την ώρα της επιστροφής στο ξενοδοχείο μας.
4η μέρα-Παρασκευή 16/10: Εκδρομή-προσκύνημα στην Πάντοβα
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε με το λεωφορείο μας για την Πάντοβα, μία από τις σημαντικότερες ιστορικές πόλεις της περιφέρειας του Βένετο, που συνδυάζει μοναδικά την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά με τη ζωντανή ατμόσφαιρα μιας σύγχρονης πανεπιστημιούπολης. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι η επιβλητική Βασιλική του Αγίου Αντωνίου, ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όπου φυλάσσεται ο τάφος του Αγίου Αντωνίου της Πάντοβας. Δίπλα στη βασιλική βρίσκεται το ιστορικό Ρητορείο του Αγίου Γεωργίου, γνωστό για τις εξαιρετικές τοιχογραφίες του 14ου αιώνα. Στο ιστορικό κέντρο δεσπόζει το εντυπωσιακό Palazzo della Ragione, ένα από τα σημαντικότερα μεσαιωνικά δημόσια κτίρια της Ευρώπης, ανάμεσα στις γραφικές πλατείες Piazza delle Erbe και Piazza della Frutta, όπου λειτουργεί καθημερινά η παραδοσιακή αγορά της πόλης. Η Πάντοβα διατηρεί επίσης αξιόλογα ρωμαϊκά μνημεία, με σημαντικότερο την αρχαία Αρένα, η οποία βρίσκεται μέσα σ’ ένα καταπράσινο πάρκο. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η παλιά εβραϊκή συνοικία, με τα στενά δρομάκια, τις γκαλερί τέχνης, τα μικρά καφέ και τα παραδοσιακά wine bars, που προσφέρουν την αυθεντική ατμόσφαιρα της πόλης. Θα επισκεφτούμε τη Βασιλική της Αγίας Ιουστίνης (Basilica di Santa Giustina), όπου φυλάσσονται τα λείψανα της Αγίας Ιουστίνης της Πάντοβας, Μεγαλομάρτυρος του 4ου αιώνα, η οποία τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Κατά την παράδοση, στην ίδια βασιλική βρίσκονται οι τάφοι του Αποστόλου Λουκά και του Αποστόλου Ματθία, ο οποίος εξελέγη στη θέση του Ιούδα Ισκαριώτη. Τέλος, θα επισκεφτούμε και τον ορθόδοξο Ναό του Αγίου Λουκά. Ελεύθερος χρόνος έως την ώρα της αναχώρησής μας για το ξενοδοχείο μας.
5η μέρα-Σάββατο 17/10:Βενετία-Αθήνα-Ηράκλειο
Πρωινό, ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή μας έως την ώρα της μεταφοράς μας στο αεροδρόμιο και την πτήση μας μέσω Αθηνών για το Ηράκλειο.
ΤΙΜΕΣ:
- Δίκλινο ή τρίκλινο: 1.155€ ανά άτομο.
- Μονόκλινο: 1.320€
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο-Βενετία-Ηράκλειο μέσω Αθηνών.
- Φόροι αεροδρομίων.
- Μία βαλίτσα έως 23 κιλά και μια χειραποσκευή έως 8 κιλά.
- Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην περιοχή του Μέστρε με πρωινό και δείπνο.
- Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός.
- Συνοδός του γραφείου μας.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους.
- Βαπορέτο για τις μετακινήσεις.


























Reviews
There are no reviews yet.