28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ & ΚΑΡΠΑΘΙΑ

6 ημέρες

 

Σόφια, Βουκουρέστι, Σινάια, Κάστρο Μπραν (Πύργος Δράκουλα), Μπρασόβ, Βελίκο Τίρνοβο, Σαντάνσκι

 

Οδική εκδρομή με αναχώρηση από την Αθήνα

 

Αναχωρήσεις: 04,11,18 & 25 Οκτωβρίου

 

1η ημέρα: Αθήνα – Σόφια: Αναχώρηση από Αθήνα στις 06:30΄ για τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση των συνόρων και συνεχίζουμε για Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σόφια – Βουκουρέστι: Σύντομη περιήγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας και αναχώρηση για Βουκουρέστι. ‘Αφιξη, το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για τους πρώτους περιπάτους στη φωτισμένη πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βουκουρέστι, Ξενάγηση:  Κατά τη διάρκεια της πανοραμικής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων το “Παλάτι της ‘Ανοιξης” – το πολυτελέστατο ανάκτορο στο οποίο διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου – το μοναδικό στο είδος του Μουσείο του Χωριού, καθώς και το Palatul Parlamentului – πρώην “Σπίτι του Λαού” και νυν Κοινοβούλιο, κτισμένο από τον Τσαουσέσκου (το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο κτίριο στον κόσμο, μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ). Θα δούμε επίσης το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, την Αψίδα του Θριάμβου (εμπνευσμένη από την αντίστοιχη στο Παρίσι), το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία του Ευαγγελισμού, τον Πύργο της Φωτιάς/Μουσείο του Πυροσβέστη και την Στρατιωτική Ακαδημία. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Εκδρομή στα Καρπάθια: Σινάια, Κάστρο Μπραν (Πύργος Δράκουλα), Μπρασόβ:  Ολοήμερη εκδρομή στα Καρπάθια, με πρώτο σταθμό τα ΣΙΝΑΙΑ και το ορθόδοξο Μοναστήρι που έκτισε το 1695 ο Μιχαήλ Καντακουζηνός όταν γύρισε από το Σινά και από το οποίο πήρε το όνομά της η πόλη. Συνεχίζουμε για τους κήπους του γνωστού παλατιού ΠΕΛΕΣ, θερινή κατοικία του πρώτου βασιλιά της Ρουμανίας Καρόλου. Ακολουθεί το περίφημο Κάστρο Μπραν γνωστό και ως “Πύργος του Δράκουλα” ή “Κάστρο του Κόμη Δράκουλα”, που κτίστηκε τον 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Τελευταίος σταθμός για σήμερα το Μπρασόβ, μια πόλη μεσαιωνική και συνάμα δυναμική, με τα Καρπάθια Όρη να την περιβάλουν. Παραμονή- επίσκεψη, περίπατοι, για να δούμε την παλιά πόλη και την γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία. Επιστροφή στο Βουκουρέστι το βράδυ, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βουκουρέστι – Βελίκο Τίρνοβο – Σόφια: Πρωινή αναχώρηση για το Βελίκο Τίρνοβο, μια πόλη κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως η ιστορική πρωτεύουσα της δεύτερης Βουλγαρικής αυτοκρατορίας. Αναφέρεται συχνά ως “η πόλη των τσάρων”. Έως το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται από πολλούς η ονομασία αυτή. Με ενδιάμεση στάση θα φθάσουμε το βράδυ στη Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Σόφια – Σαντάνσκι – Αθήνα: Πρωινή επίσκεψη στην όμορφη λουτρόπολη του Σαντάνσκι, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Σαντάνσκα Μπίστριτσα και έχει πάρει το όνομά της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιάνε Σαντάνσκι (1872-1915). Χαρακτηριστικό της είναι το πανύψηλο δέντρο στην κεντρική πλατεία δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Αναχώρηση για τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και μετά τον απαραίτητο έλεγχο, συνεχίζουμε με ενδιάμεσες στάσεις για την Αθήνα, όπου φθάνουμε το βράδυ.

Τιμοκατάλογος:

Τιμές ανά άτομο
Δίκλινο δωμάτιο 425 €
Επιβάρυνση μονόκλινου 185 €
3ο άτομο έως 12 ετών 385 €

Περιλαμβάνονται:

  • Πέντε διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* – 4*.
  • Ημιδιατροφή (5 πρωινά, 5 δείπνα).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με σύγχρονο πούλμαν.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Tοπικός ξεναγός
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι (ΤΑΚΚ) και Check point, 55 € ανά άτομο.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ.
  • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο και ότι ρητά δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
  • Είναι δυνατόν το δείπνο της 4ΗΣ ημέρας να αντικατασταθεί με γεύμα.

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
6 ημέρες- με αναχώρηση από την Αθήνα
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ:
Οδική εκδρομή
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
04,11,18 & 25 Οκτωβρίου 2025
ΕΚΤΥΠΩΣΗ:

Discount:

Special offer